Meer José

Voor mijn werk reis ik de hele wereld over. Naar food beurzen, restaurants, delicatessenzaken of supermarkten en back to basics de jungle in om te ontdekken wat Indianen eten (rode mierensaus en geroosterde tapir). Of ter plaatse uit te vinden op welke manier Inuits vis roken en hoe men in Marokko tajines maakt op houtkoolvuurtjes.

In het restaurant van mijn vader, waar ik ben opgegroeid, heb ik leren koken. Daarna ben ik in Londen een opleiding gaan volgen aan de Cordon Blue Cookery School. Na vier jaar Engeland ben ik in Nederland gaan werken als foodstylist en receptschrijver later ook als concept ontwikkelaar en producent.

Jarenlang werkte ik als culinair redacteur en vaste columniste bij Libelle en Nouveau en andere tijdschriften waar ik restaurantkritieken, specials en trend-items schreef, nieuwe producten signaleerde, receptproducties maakte en leidde én waar ik als dikke kers op de taart ook de culinaire reisverslagen mocht maken.

Als hoofdredacteur was ik verbonden aan de Super Eetwijzer en (mede-)verantwoordelijk voor het zeer succes volle KookOok hét basiskookboek van Nederland. Het boek Gezond Eten Rond Chemotherapie won de titel Kookboek van het jaar (en werd naar 17 talen vertaald). Naast redactioneel heb ik ook altijd voor de foodindustrie en retail gewerkt aan grotere en kleinere producties voor de meest uit een lopende doelgroepen.

Inmiddels ligt mijn focus op foodstyling en receptuur aangevuld met concepten en productie die in het verlengde daarvan liggen.






Meer José

Voor mijn werk reis ik de hele wereld over. Naar food beurzen, restaurants, delicatessenzaken of supermarkten en back to basics de jungle in om te ontdekken wat Indianen eten (rode mierensaus en geroosterde tapir). Of ter plaatse uit te vinden op welke manier Inuits vis roken en hoe men in Marokko tajines maakt op houtkoolvuurtjes.

In het restaurant van mijn vader, waar ik ben opgegroeid, heb ik leren koken. Daarna ben ik in Londen een opleiding gaan volgen aan de Cordon Blue Cookery School. Na vier jaar Engeland ben ik in Nederland gaan werken als foodstylist en receptschrijver later ook als concept ontwikkelaar en producent.

Jarenlang werkte ik als culinair redacteur en vaste columniste bij Libelle en Nouveau en andere tijdschriften waar ik restaurantkritieken, specials en trend-items schreef, nieuwe producten signaleerde, receptproducties maakte en leidde én waar ik als dikke kers op de taart ook de culinaire reisverslagen mocht maken.

Als hoofdredacteur was ik verbonden aan de Super Eetwijzer en (mede-)verantwoordelijk voor het zeer succes volle KookOok hét basiskookboek van Nederland. Het boek Gezond Eten Rond Chemotherapie won de titel Kookboek van het jaar (en werd naar 17 talen vertaald). Naast redactioneel heb ik ook altijd voor de foodindustrie en retail gewerkt aan grotere en kleinere producties voor de meest uit een lopende doelgroepen.

Inmiddels ligt mijn focus op foodstyling en receptuur aangevuld met concepten en productie die in het verlengde daarvan liggen.